Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Pasaulē

2024. gada maijā ceļā dosies kruīzs, kas ilgs vairāk nekā 3 gadus

© Scanpix

Pavisam nesen medijus pāršalca informācija par pasaulē ilgākā plānotā kruīza atcelšanu - “Life at Sea Cruises” īsi pirms izbraukšanas atcēla savu trīs gadus ilgo reisu, neatrodot sev kuģi, taču šobrīd uz pasaulē ilgāka kruīza titulu pretendē jau cits brauciens, vēsta bbc.com.

“Villa Vie Residences” ir jaunpienācējs ilgstošo kruīzu vidū. Šobrīd ir apstiprināta kuģa iegāde trīsarpus gadus ilgam ceļojumam apkārt pasaulei. Tā sākums paredzēts 2024. gada maijā.

Kuģis, ar kuru plānots doties ceļā, tika uzbūvēts 1993. gadā, un uzņēmums to gaida ierodamies gatavu ceļam 2024. gada februāra beigās.

Lai arī kuģim ir jau 30 gadi, tas tika atjaunots 2009. un 2019. gadā - tajā pašā gadā, kad tas kļuva par garāko kuģi, kas izspiedās cauri Korintas kanālam.

Tā ietilpība ir 924 cilvēki 485 kajītēs, un tā salīdzinoši mazais izmērs nozīmē, ka tas var apstāties arī nelielās ostās pašā galamērķu sirdī, teikts “Villa Vie” paziņojumā. Tas var kuģot arī iekšējos ūdensceļos.

Kuģim būs astoņi klāji, apvijoša promenāde un baseins - tiks apvienoti pašreizējie divi. Būs arī džakuzi.

Uz kuģa būs trīs restorāni, astoņi bāri un četras atpūtas telpas, kā arī spa, fitnesa centrs, bibliotēka un medicīnas centrs.

Ikviens, kurš dosies 1301 dienu ilgajā ceļojumā pa 147 valstīm un 425 ostām, varēs izmantot Starlink internetu kā arī “interaktīvu kulinārijas centru” tiem, kam trūkst virtuves, kā arī apmeklēt ēdiena gatavošanas nodarbības.

Būs arī golfa programma ar simulatoru uz kuģa un izbraukumi uz laukumiem visā pasaulē.

Uzturēšanās katrā ostā ilgs no divām līdz septiņām dienām.

Tiem, kurus ieintriģē ideja par ilgtermiņa kruīzu, bet kuri baidās doties ceļā uz trīsarpus gadiem, būs iespēja rezervēt “segmentus” sākot no 35 dienām uz kuģa. Labas ziņas ir arī tiem, kam ar 1301 dienu ir par maz - kruīzs, iespējams, tiks pagarināts, lai cilvēki varētu dzīvi pavadīt jūrā.

“Tas tiešām ir daudz vairāk par kruīzu, tas ir dzīvesveids - mājas ar pastāvīgi mainīgiem pagalmiem,” teica kruīza izpilddirektors Mikaels Pettersons.