Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

ASV vēstnieks Latvijā: Krievija centīsies meklēt kaimiņvalstu vājākos punktus

© Vladislavs Proškins/f64

Krievija centīsies meklēt kaimiņvalstu vājākos punktus, Rīgas Drošības foruma noslēguma pasākumā sacīja ASV vēstnieks Latvijā Kristofers Robinsons.

Viņš norādīja, ka Latvijai ir jādomā ne tikai par militāro drošību, bet arī par ekonomikas drošību, jo arī tās drošība ir vienlīdz svarīga.

Vēstnieks pauda uzskatu, ka Latvijai ir liels ekonomikas potenciāls zaļās ekonomikas attīstībā, kā arī biotehnoloģijās. Robinsons Latvijā redz četrus nepieciešamos ekonomikas pīlārus, uz kuriem ekonomika varētu strauji augt.

Ir nepieciešama sakārtota un droša banku sistēma, lai investoram būtu vēlme valstī investēt. Tāpat ir nepieciešamas lielas investīcijas zaļā enerģijā, jo Krievijas agresija skaidri norāda, ka valstij ir jākļūst neatkarīgākai enerģijas jomā, viņš klāstīja.

Tāpat ir nepieciešamas lielas investīcijas Latvijas izglītības sistēmā, jo Latvija ir ieinteresēta uzņēmumos un investoros, kuri radīs augstas ievienotās vērtības preces un tam ir nepieciešami izglītoti cilvēki.

Diplomāts pauda gandarījumu, ka Latvija ir izdarījusi milzīgu darbu cīņa pret naudas atmazgāšanu un cīņā pret korupciju, bet darbs ir jāturpina, lai rezultāts nostiprinātos.

Latvijas Ārpolitikas institūts piekto gadu rīko Rīgas Drošības Forumu, pulcējot starptautiska līmeņa ekspertus drošības, politikas, tehnoloģiju, izglītības un aizsardzības jautājumos.