Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Pasaulē

Negaidīti - šī valsts varētu kļūt par visvairāk apmeklēto Eiropā!

© Scanpix

Jauns tūrisma uzplaukums pēc Covid-19 norimšanas ir novedis pie kāda jauna Eiropas galamērķa atklāšanas. Eskperti spriež, ka tas varētu kļūt par jauno visvairāk apmeklēto tūristu galamērķi, raksta Euronews.

Saskaņā ar World Travel Market, Spānija šobrīd ir visvairāk apmeklētā valsts Eiropā, tai seko tik ļoti iemīļotā Francija. Taču šogad apgriezienus uzņēmusi trešā valsts, kas nopietni sacenšas ar Franciju, un, ja tā turpinās uzrādīt tikpat labus rezultātus, tā var pat ieņemt pirmo vietu.

Turcija uz visiem laikiem ir iekarojusi Eiropas ceļotāju sirdis, un valstī ir vērojams apmeklētāju skaita pieaugums - par 73 procentiem vairāk, salīdzinājumā ar 2019. gadu. Viens no iemesliem šādam tūrisma pieaugumam tiek uzskatīts būtiskais valsts valūtas kritums, kas padarīja valsti pieejamāku ceļotājiem. Kristāldzidrie ūdeņi un augstākās klases kūrorti Turcijas piekrastē pamazām kļūst par lētāku alternatīvu Itālijai vai Francijai, raksta Euronews.

Valstī ir arī ļoti daudz Krievijas tūristu, jo Turcija ir viena no retajām valstīm Eiropā, kas nav noteikusi aizliegumu lidojumiem, kas ierodas no Krievijas. Tiek prognozēts, ka līdz gada beigām valsti apmeklēs aptuveni septiņi miljoni Krievijas tūristu, kas ir liels lēciens salīdzinājumā ar pagājušo gadu, kad valstī ieradās aptuveni pieci miljoni krievu tūristu.

Ja skaitļi turpinās pieaugt šādā tempā, Turcijai tiek prognozēts straujš tūristu skaita pieaugums, pārspējot Franciju, un, iespējams, nākotnē iekarojot arī pirmo vietu kā tūristu visvairāk apmeklētā valsts pasaulē.