Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Pasaulē

Pētījumā atklāts, kura valsts ir drošākā vientuļiem tūristiem

© Pixabay.com

Japāna, kas iepriekš tika atzīta par skaistāko valsti pasaulē, nu nodēvēta arī par drošāko solo-tūristiem, saskaņā ar jauno “Reader's Digest” pētījumu.

Uzlecošās saules zeme piesaista ārvalstu viesus ne tikai ar savu burvīgo seno tradīciju un mūsdienu sajaukumu, ķiršu ziediem un rāmiem tempļiem, bet arī ar nevainojamu drošības līmeni. Noziedzības līmenis Japānā ir iespaidīgi zems, un to var saistīt ar valsts dziļi iesakņojušos cieņas un pieklājības kultūru.

Nākamajā vietā ir Islande, kurā ir viens no zemākajiem noziedzības rādītājiem pasaulē, un Jaunzēlande, kurā papildus zemajam noziedzības līmenim ir izteikta kopības sajūta un vienmēr draudzīgi vietējie iedzīvotāji.

Lūk, 10 drošākās valstis pasaulē individuāliem jeb solo ceļotājiem:

  1. Japāna
  2. Islande
  3. Jaunzēlande
  4. Norvēģija
  5. Austrija
  6. Kanāda
  7. Singapūra
  8. Šveice
  9. Dienvidkoreja
  10. Taivāna

Jāpiebilst, ka pēdējos gados viena no galvenajām tūrisma tendencēm joprojām ir solo tūrisms, tas ir, ceļošana vienatnē bez ģimenes vai draugiem. Cilvēki vairs neuztraucas par to, ko citi domās par solo ceļotāju, tā vietā viņi izmanto solo ceļojumus, lai atklātu sevi, vienlaikus spējot pielāgot savu atvaļinājumu tieši savām vēlmēm.