Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Izraēla plāno plaša mēroga militāru operāciju; armijā iesaukti 300 000 rezervisti

© IMAGO/Saeed Qaq/Scanpix/Leta

Izraēlas bruņotie spēki saņēmuši pirmo munīcijas sūtījumu no ASV, vēsta laikraksts "The Times of Israel", atsaucoties uz valsts armiju.

Pirmā transporta lidmašīna ar "modernu" ASV munīciju nolaidās Izraēlas dienvidos esošajā Nevatimas gaisa spēku bāzē otrdienas vakarā, raksta avīze.

Kā ziņo "The Times of Israel", šī munīcija "ļaus veikt nozīmīgus triecienus un sagatavoties papildu scenārijiem".

Izraēlas armija ir iesaukusi aptuveni 300 000 rezervistu un acīmredzot plāno plaša mēroga militāru operāciju pēc kaujinieku grupējuma "Hamas" sestdien sāktā uzbrukuma Izraēlai no Gazas joslas.

Palestīniešu islāmistu grupējuma "Hamas" uzbrukumos Izraēlai nedēļas nogalē nogalināti vairāk nekā 1200 izraēliešu, trešdienas rītā paziņoja Izraēlas armija. Vairāk nekā 3400 cilvēki uzbrukumos ir ievainoti.

Jau rakstījām, ka "Hamas" kaujinieki sestdien apšaudīja Izraēlu ar tūkstošiem raķešu, kā arī vairākās vietās iebruka Izraēlas teritorijā, nogalinot un nolaupot civiliedzīvotājus. Izraēlas armija paziņoja, ka saskaitījusi aptuveni 1500 palestīniešu kaujinieku līķus Izraēlas teritorijā.

Izraēla ir atbildējusi ar gaisa uzbrukumiem Gazas joslai, kuras amatpersonas ziņoja, ka tur nogalināti vismaz 900 cilvēki un vairāk nekā 4500 ievainoti.