Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Putins nonācis kārtējā neveiklajā situācijā - mediji parādīja, ar ko tikās Kremļa galva

© Scanpix

Putins Kremlī apspriedās ar Dienvidsudānas prezidentu, kurš pagājušajā gadā oficiālās ceremonijas laikā apslapinājās, raksta dialog.ua.

Krievijas mēģinājums izlauzties cauri starptautiskajai izolācijai atkal radījis neveiklus brīžus - Dienvidsudānas prezidents Salvatore Kīrs Majardits 28. septembrī ieradās pie Putina uz sarunām Maskavā.

Sociālie tīkli nekavējās atgādināt par neveiklo brīdi, kad pērn viņš apslapinājās tieši oficiālajā ceremonijā, atrodoties tiešraidē. Videoklipa fragmentu publicēja “Telegram” kanāls “Ukraine 365”.

Tikšanās video sociālajos tīklos izraisīja daudz joku - lietotāji atzīmē, ka pēc iebrukuma Ukrainā Krievijas Federācija noslīdējusi līdz trešās pasaules valstu līmenim - tikmēr Kijivu apmeklē ASV, Francijas un Itālijas prezidenti un premjerministri. 28. septembrī Ukrainas galvaspilsētu apmeklēja arī NATO ģenerālsekretārs.

Zīmīgi, ka Dienvidsudānas prezidents, tiekoties ar Putinu, ne tikai nenoņēma ekstravaganto melno cepuri, bet pat nepaskatījās uz Kremļa vadītāju.

Krievu blogeris Anatolijs Ņesmjans atzīmēja, ka Krievijas starptautisko kontaktu līmeņa kritums ir šokējošs, jo mazāk nekā 10 gadu laikā Maskava ir degradējusies no G8 dalībnieces līdz sarunām ar Āfrikas nabadzīgāko valstu līderiem.

"Dienvidsudāna ir valsts, ar kuru salīdzinājumā pat Venecuēla vai Zimbabve izskatās kā globālās izaugsmes līderi un tehnoloģiju attīstības milži. Starptautisko kontaktu līmenis, protams, ir “iespaidīgs”,” viņš raksta.