Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Patruševa personīgā lidmašīna pamanīta Āfrikā: vizīte varētu būt saistīta ar Zelenski

© Scanpix

Krievijas Drošības padomes vadītāja Nikolaja Patruševa privātā lidmašīna devusies uz Ēģipti, ziņo dialog.ua.

Pirmdien, 25. septembrī, Kairā nolaidās privāta lidmašīna, kas pieder kādam augsta ranga Putina valdības loceklim - tam pievērsa uzmanību Melnās jūras stratēģijas institūts, atsaucoties uz datiem no dienestiem, kas uzrauga gaisa kuģu kustību.

Uz Ēģipti esot lidojis Krievijas Drošības padomes vadītājs, kas ir viens no Krievijas Federācijas prezidenta Putina tuvākajiem draugiem.

Oficiālas informācijas par Patruševa braucienu uz Ēģipti nav, arī Krievijas varas iestādes par to klusē. Tomēr eksperti uzskata, ka vizīte ir netieši saistīta ar Ukrainas prezidentu Vladimiru Zelenski.

“Krievijas Drošības padomes vadītāja brauciens uz Kairu varētu būt saistīts ar Zelenska neseno tikšanos ar Sudānas Pagaidu militārās padomes vadītāju ģenerāli Burhanu. Sudānā notiek pilsoņu karš, kur pret Burhanu iebilst ģenerāļa Dagalo ātrās reaģēšanas spēki, kas izmanto “Vāgnera” palīdzību.

Ukrainas parādīšanās Āfrikā apdraud Krievijas intereses, un Kremlis par to satraucas - Kijovas tuvināšanās Kartumai var arī novest pie iespējamas tuvināšanās Kairai," raksta Melnās jūras stratēģijas institūts.

Mediji jau sen spriež, ka Patruševs ir daļa no Krievijas prezidenta Vladimira Putina iekšējā loka un viņam ir ļoti liela politiskā ietekme.