Otrdiena, 14.maijs

redeem Aivita, Elfa, Elvita, Krišjānis

arrow_right_alt Pasaulē

Polija varētu pretendēt uz 2036.gada olimpisko spēļu rīkošanu

© pixabay.com

Polija varētu pretendēt uz 2036.gada vasaras olimpisko spēļu rīkošanu, trešdien Zakopanē Eiropas sporta un tūrisma kongresā paziņoja Polijas prezidents Andžejs Duda.

Kā veiksmīgos piemērus Duda minēja 2012.gada Eiropas futbola čempionāta finālturnīru, kuru Polija rīkoja kopā ar Ukrainu, kā arī šī gada Eiropas spēles Mazpolijā.

"Futbola čempionāts mums bija ļoti svarīgs sporta pasākums, kas pavēra plašas iespējas. Tāpēc nolēmām rīkot pasākumu ne tikai vienā sporta veidā, bet vairākos. Šī gada Eiropas spēles arī bija ļoti veiksmīgi izdevies pasākums," Polijas ziņu aģentūra PAP citē Dudas stāstīto.

Polijas prezidenta kancelejas paziņojumā teikts, ka 2036.gadā Polijai jābūt gatavai šādiem projektiem, jo tajā laikā būs gatava transporta attīstības programma Polijā (CPK), kas paredz integrēt gaisa, dzelzceļa un autotransporta pārvadājumus.

2036.gada olimpiskās spēlēs rīkot pieteikušās Gvadalahara, Mehiko, Monterreja un Tihuana Meksikā, Nusantara Indonēzijā un Stambula Turcijā. Interese par 2036.gada spēļu rīkošanu ir arī Kairai (Ēģipte), Seulai (Dienvidkoreja), Ahmadabadai (Indija), Dohai (Katara), Budapeštai (Ungārija), Florencei un Boloņai (Itālija), kā arī Kopenhāgenai (Dānija).

Līdz šim Polija tikai vienu reizi pieteikusies olimpisko spēļu rīkošanai. 2006.gada ziemas olimpiskās spēles vēlējās uzņemt Krakova un Zakopane, taču tās netika izraudzītas par finālistēm balsojumā.