Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Krievijā pieaug avio katastrofu risks

© Scanpix

Eksperti norāda, ka aviokatastrofa var notikt jebkurā brīdī, ja lidmašīnas Krievijas Federācijā nesaņems nepieciešamo apkopi, raksta dialog.ua.

Aviokompānijas “Red Wings” lidmašīna Boeing 777, kas lidoja no Antālijas uz Jekaterinburgu, pirms dažām diena bija spiesta veikt ārkārtas nosēšanos Kazahstānā tehnisku problēmu dēļ. Šī lidmašīna saskārusies ar tehniskām problēmām jau otro reizi pēdējo divu mēnešu laikā - pirmā reize bija augustā.

Pusotru gadu pēc Rietumu sankciju ieviešanas Krievijas aviācija sāk klibot un lidojumi kļūst arvien riskantāki - avārija var notikt jebkurā laikā, ja lidmašīnas nesaņems nepieciešamo tehnisko apkopi.

Šī ir jau otrā lidmašīnas avārijas nosēšanās Krievijā tehnisku problēmu dēļ, kas notika pagājušajā nedēļā - 12. septembrī “Ural Airlines” lidmašīna Airbus-A320, kas lidoja no Sočiem uz Omsku, veica ārkārtas nosēšanos laukā 180 km attālumā no Novosibirskas.

Pēc kara sākuma sakarā ar problēmām ar rezerves daļām un kvalitatīvu servisu Krievijas aviokompānijas sāka būtiski samazināt drošības prasības. Šobrīd karš un sankcijas skārusi arī Krievijas civilo aviāciju - iespējams, apdraudot arī pasažierus.