Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Pasaulē

Mariuopolē "noslēpumaina slimība" iznīcina krievu armiju

© Scanpix

Krievu okupētajā Mariupolē pēdējo divu nedēļu laikā 11 Krievijas militārpersonas, tostarp virsnieki, noslēpumaini miruši no sirds apstāšanās, vēsta dialog.ua.

Krievu armija Mariupolē masveidā mirst no mistiskas slimības - pēdējo divu nedēļu laikā tur dzīvību zaudējuši 11 Krievijas militārpersonas vecumā no 23 līdz 42 gadiem.

"Pēdējo divu nedēļu laikā Mariupolē dīvainos apstākļos mirušas 11 mūsu militārpersonas, tostarp divi virsnieki. Visi nomira no pēkšņas sirdsdarbības apstāšanās. Autopsija parādīja, ka tikai trīs no viņiem bija sirds problēmas un tikai vienam bija nopietnas problēmas,” teikts Krievu armijas izplatītajā ziņojumā.

Pēc viņu teiktā, vietējai “policijai” ir aizdomas par saindēšanos, lai gan, veicot autopsiju, inde organismā netika atrasta.

Izteikta versija, ka tā varētu būt kāda viltīga inde, kas pēc sirdsdarbības apstāšanās ātri pazūd no upura ķermeņa. Krievi uzskata, ka viņus vajā vai nu ukraiņu aģenti, vai pilsētas iedzīvotāji, kas gaida Ukrainas bruņoto spēku atgriešanos. Krievijas militārpersonas tiek aicinātas neņemt no vietējiem iedzīvotājiem ēdienu un dzērienus.