Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Pasaulē

Čičvarkins atklāj, kur Putins glabā savu bagātību

© Scanpix

Krievijas Federācijas prezidenta Vladimira Putina īpašumi ir izkliedēti starp dažādām uzticības personām, norāda Londonā dzīvojošais Krievijas uzņēmējs Jevgeņijs Čičvarkins, raksta dialog.ua.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ir pie varas vairāk nekā 20 gadus, un šajā laikā viņš ir sakrājis pasakainu bagātību. Šī bagātība ir sadalīta starp dažādiem pilnvarotajiem, to intervijā ukraiņu žurnālistam Dmitrijam Gordonam atklāja uzņēmējs Jevgeņijs Čičvarkins.

"Tā (Putina nauda) visa atrodas pie kāda, kas skaita katru kapeiku... Aktīvos: kaut kur ēkas, kaut kur bizness, kaut kur nauda, ​​kaut kur zelts un noguldījumi, arī "tumšās" un necaurspīdīgās vietās, kaut kur ir zeme.

Es domāju, ka ir daudz zemes - viņš ir apsēsts ar zemi, kā mēs redzam," sacīja Čičvarkins. Pēc viņa teiktā, Putina īpašumus aprūpē dažādi diktatora pilnvarotie. Viens no viņa slavenākajiem “makiem” ir mūziķis Sergejs Roldugins, kurš kontrolē ārzonas kompāniju aptuveni 2 miljardu dolāru vērtībā.

Ievērojama daļa no Putina aktīviem, pēc Čičvarkina domām, ir viņa tuvāko oligarhu nauda. “Viņš vienojās ar lielajiem oligarhiem - šī daļa no jūsu nopelnītā ir mana. Bet lai tas pagaidām atrodas pie jums, bet tas ir mans, un, kad man tas būs nepieciešams, es jums pateikšu, kur un ko,” skaidroja uzņēmējs.

Viņš uzsvēra, ka oligarhs, kurš mēģinās “pretoties” naudas lietām, ļoti ātri tiks “nolikts pie vietas”. Putina svīta to zina un no tā baidās.