Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Pasaulē

Uzņēmuma "Wilko" glābšana cieš neveiksmi. Lielbritānijā drīzumā 10 000 cilvēku zaudēs darbu

© EPA/Scanpix/Leta

Vairāk nekā 10 000 Lielbritānijas mājsaimniecības preču mazumtirgotāja "Wilko" darbinieku zaudēs darbu pēc tam, kad pēdējā brīža sarunas par iespējamu uzņēmuma daļēju glābšanu cieta neveiksmi, pirmdien paziņoja uzņēmuma pagaidu administrators "PricewaterhouseCoopers".

Kanādas uzņēmējs un Lielbritānijas mūzikas ierakstu mazumtirgotāja HMV īpašnieks Dags Putmans bija iecerējis iegādāties 200 "Wilko" veikalus, taču sarunas ar "PricewaterhouseCoopers" noslēgušās bez panākumiem.

Tāpēc administrators pirmdien paziņoja, ka tiks sākta visu "Wilko" veikalu un divu izplatīšanas centru slēgšana, kā arī tiks pārtraukta klientu palīdzības centra darbība.

Visus veikalus paredzēts slēgt līdz oktobra sākumam, darbu zaudējot 9100 cilvēku. Tikmēr izplatīšanas centru darbību plānots izbeigt piektdien, vairumam no atlikušajiem 886 darbinieku zaudējot darbu. Tāpat tiks atlaisti 210 klientu palīdzības centra strādājošie.

Jau ziņots, ka britu mazumtirdzniecības uzņēmums "B&M European Value Retail" vienojās par 13 miljoniem sterliņu mārciņu (15 miljoni eiro) iegādāties 51 "Wilko" veikalu. Visi šie veikali tiks slēgti un darbību atsāks ar B&M zīmolu.

"Wilko" augustā tika noteikta pagaidu administrācija, Lielbritānijā apdraudot aptuveni 12 500 darbavietas un 400 veikalus.