Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Pasaulē

Klaipēdā 13 gadus vecs zēns nokļūst reanimācijā pēc nepazīstamu vielu smēķēšanas

© Scanpix

Trīspadsmit gadus vecs zēns ievietots Klaipēdas bērnu slimnīcā reanimācijas nodaļā pēc apreibināšanās ar narkotikām. Zēns draugu ietekmē smēķēja elektronisko cigareti, kuras šķidrumā, iespējams, atradās kaņepes, kas sajauktas ar ķīmiskām vielām, raksta tv3.lt.

"Zēnam parādījās slikta dūša, vājums, uzmanības un orientācijas traucējumi, letarģija,” stāsta Klaipēdas bērnu slimnīcas reanimācijas ārste Lukne Tauraseviče. Šobrīd zēnam tiek veikta plaušu ventilācija.

Jaunietis atzinās, ka smēķē nelegāli iegādātas elektroniskās cigaretes, kuru šķidrums ir sajaukts ar narkotiskām vielām.

“Puisis piekrita ierosinājumam pamēģināt uzsmēķēt. Diemžēl tās bija toksiskas vielas. Lielākoties mēs pat nezinām, kas ir šīs toksiskās vielas, jo mūsu standarta testi nekonstatē kanabinoīdus, īpaši sintētiskos. Šajā gadījumā mums izdevās noteikt, kas ir šīs vielas, turpināsim ārstēšanu un detoksikāciju,” stāsta L. Tauraseviče.

Klaipēdā jaunieši ļoti labi zina, ko savā e-šķidrumā iejauc nelegālo elektronisko cigarešu pārdevēji. “Tas notika gan iepriekšējā skolā, gan tagad, ne reizi vien. Un jaunāki bērni mēdz darīt to pašu. Un citās skolās esmu dzirdējis, ka viņus veda uz slimnīcām,” ar pieredzi dalās kāds jaunietis.