Svētdiena, 12.maijs

redeem Ina, Ināra, Inārs, Valija

arrow_right_alt Pasaulē

Pentagons parādījis kadrus ar noslēpumainiem lidojošiem objektiem

© Pixabay.com

Amerikas Savienoto Valstu Aizsardzības departaments jeb Pentagons iepazīstināja ar All-domain Anomaly Resolution Office (AARO) aģentūras vietni, kas veltīts "anomalijām". Tā jau ir sākusi publicēt kadrus ar lidojošiem objektiem, kurus nav izdevies identificēt, raksta dialog.ua.

"Mūsu komandu vada ASV valdības centieni apkarot neidentificētas anomālas parādības, izmantojot stingru zinātnisku pieeju," teikts pirms aptuveni gada izveidotās aģentūras paziņojumā.

Aģentūra publicējusi 8 video, kuros redzami nezināmi gaisa objekti, kas demonstrē nestandarta uzvedību dažādos pasaules reģionos.

Trīs no tiem eksperti uzskata par parastiem komerciāliem lidojumiem, un dīvainības skaidro ar kļūmēm video apstrādē. Atlikušie 5 incidenti joprojām ir noslēpums. Starp tiem ir arī kāds video, kas uzņemts ar infrasarkano staru kameru, kas pirmo reizi tika nopludināts tīmeklī 2007. gadā. Tikai 15 gadus vēlāk ASV varas iestādes sabiedrības spiediena ietekmē atzina tā autentiskumu.

Pentagona pārstāve Sjū Goga sacīja, ka lēmums publiskot uzņemtos materiālus pieņemts, lai "novērstu jebkādas publiskas šaubas" par tā autentiskumu. Atgādinām, ka jau iepriekš vairākas ASV militārpersonas nākušas klajā ar skandalozu atzīšanos par NLO un citplanētiešiem.