Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Vēl viens pasaules zīmols pateicis Krievijai - ardievu

© Scanpix

Agresorvalsts tirgu pametis “Audi”, kas, sekojot citiem labi zināmiem koncerniem “Mercedes” un “BMW”, ierobežoja Krievijas Federācijas dīleru piekļuvi savai programmatūrai, vēsta “European Pravda” ar atsauci uz Krievijas medijiem.

Nesen kļuva zināms, ka pasaulslavenais vācu autobūves uzņēmums “Audi”, kas ietilpst ne mazāk leģendārajā koncernā “Volkswagen Group”, nolēma ierobežot Krievijas Federācijas izplatītāju piekļuvi savai programmatūrai.

Mediji raksta, ka tas noticis jau vasaras sākumā. Tirgotāji sūdzas, ka viņiem vienkārši nav alternatīvas “Audi” programmatūras, kas varētu aizstāt agrāk instalēto. Krievi, kuriem pieder šīs ārzemju automašīnas, ir informēti, ka tuvākajā laikā tiks ierobežotas tādas funkcijas kā automātiskā iesildīšana, tālvadības aizdedze, degvielas līmeņa informācija un atjauninājumi.

Lai arī Krievijas dīleri saviem klientiem apliecina, ka gan “Audi”, gan citas ārvalstu kompānijas var atgriezties Krievijas Federācijā, tomēr viņi neņem vērā faktu, ka ārvalstu koncerni, visticamāk, neatgriezīsies Krievijā pirms kara beigām.