Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Pasaulē

Dubaijas lidostā no lidmašīnas kravas telpas izbēg lācis

© Scanpix

Dubaijas starptautiskajā lidostā lidmašīnas kravas nodalījumā no būra izkļuvis brūnais lācis. Irākas premjerministrs Mohammeds Al Sudani licis veikt izmeklēšanu.

Speciālistu komanda Dubaijā lāci iemidzināja un izcēla no lidmašīnas, teikts Iraqi Airways paziņojumā, ko izplatīja CNN ziņu portāls. Internetā izplatījies arī video, kurā redzams, ka lācēns staigā pa lidmašīnas salonu, un tajā esošie pasažieri to glāsta un cenšas nomierināt.

Aviokompānija sestdien atvainojās, sakot, ka lācis ir izkļuvis no būra, “ierodoties Dubaijas lidostā”.

"Uzņēmums atvainojas pasažieriem lidojumā no Bagdādes Starptautiskās lidostas uz Dubaijas lidostu par sagādātajām neērtībām no uzņēmuma neatkarīgu iemeslu dēļ," teikts paziņojumā.

"Kavēšanās notika kravas tilpnē esošā sūtījuma dēļ," sacīja aviokompānija, piebilstot, ka tas tika transportēts saskaņā ar starptautiskajām dzīvnieku labturības vadlīnijām.

"Saskaņojot ar lidmašīnas apkalpi, ieradās specializēta komandu, lai iemidzinātu dzīvnieku un izņemtu to no lidmašīnas. Pārbaudot lidmašīnu un pārliecinoties, ka šajā incidentā nav nodarīti bojājumi, lidmašīnā atgriezās Bagdādē,” teikts paziņojumā.

Aviokompānija neatklāja, kāpēc lācis tika nogādāts Apvienotajos Arābu Emirātos, kā arī nesniedza nekādu informāciju par dzīvnieka pašsajūtu pēc tā iemidzināšanas un izcelšanas no lidmašīnas.

Vēlāk Irākas Transporta ministrija paziņoja, ka lidojumā atradās divi lāči.

"No Bagdādes tika nosūtīti divi mazi lāči, un, kad lidojums ieradās Dubaijā, viens no lāčiem salauza savu būri," teikts paziņojumā.

Savvaļas dzīvnieku turēšana mājdzīvnieku lomā Irākā pēdējā laikā ir kļuvusi īpaša populāra, un varasiestādēm kļūst arvien grūtāk nodrošināt savvaļas dzīvnieku aizsardzības tiesību aktu izpildi.