Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Krievija no Zviedrijas pieprasa segt briežu nodarītos zaudējumus simtiem miljonu rubļu apmērā

© pixabay.com

Murmanskas (Krievija) dabas liegums "Pasvik" no Norvēģijas pieprasīja 47 miljonus kronu (vairāk nekā 423,2 miljonus rubļu) par to, ka 40 norvēģu ziemeļbrieži šķērsojot ledu, nonāca Krievijas teritorijā un divus mēnešus ganījās "Pasvikā". Tā portālam "B-ostas" norādīja rezervāta direktore Natālija Poļikarpova. Šo stāstu stāsta arī norvēģu laikraksts "The Barents Observer", raksta portāls "Insider".

"Pasvik" iesniedza oficiālu prasību par zaudējumu atlīdzību Norvēģijas ziemeļbriežu audzēšanas departamentā. Saskaņā ar Krievijas dabas rezervāta datiem, brieži tur ieradās 2022. gada decembrī. Viņi šķērsoja robežu pa aizsalušu Pasvīkas upi. Dzīvnieki aizsargājamajā teritorijā ganījās nedaudz vairāk kā divus mēnešus, tas fiksēts novērošanas kamerās

Kā vēsta portāls "iFinnmark", daļa briežu Krievijā atradās kopš 2019.gada, taču pandēmijas un ģeopolitisko apstākļu dēļ tos izdevies atgriezt tikai 2023.gada sākumā. Norvēģijas ziemeļbriežu audzēšanas direktora pienākumu izpildītāja Torhilda Gjolme sacīja, ka viņi iepriekš "nav saskārušies" ar šādiem skaitļiem. Saskaņā ar "iFinnmark" sniegto informāciju Norvēģijas lauksaimniecības pārvalde vēl nav reaģējusi uz pieprasījumu un nav paudusi savu nostāju par prasībām.