Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Vēža simptoms, kas parādās naktī. Kā to atpazīt?

© Pixabay.com

Eksistē vairāk kā 200 vēža veidu, un ir būtiski pēc iespējas agrāk pamanīt brīdinājuma zīmes, kas var liecināt par saslimšanu. Izrādās, ka dažas no šādām zīmēm var pamanīt pamostoties - par to raksta mirror.co.uk.

Vēža diagnosticēšana tā agrīnā stadijā var glābt dzīvību, taču ir svarīgi zināt, kurām pazīmēm jāpievērš uzmanība. Simptomi var būt vispārīgāki, piemēram, svara zudums un nogurums, vai arī tie var ietekmēt noteiktas ķermeņa daļas, piemēram, ādu. Izplatītas brīdinājuma zīmes ir zemādas sabiezējumi, pumpas, neizskaidrojama asiņošana vai ilgstoša vēdera uzpūšanās.

Taču viens mazāk zināms vēža simptoms ir mazāk acīmredzams - tā ietekmi var sajust, pamostoties no rīta, un tā ir nakts svīšana.

Pastiprināta svīšana naktīs var būt brīdinājuma zīme par vēzi, par kuru bieži tiek aizmirsts, it īpaši vasarā. Speciālisti iesaka no rītiem pārbaudīt gultas veļu - ja palagi un spilveni ir jūtami mitri, viscitamāk, ka esat saskāries ar nakts svīšanu.

Saskaņā ar Vēža pētniecības organizācijas datiem, infekcija ir viens no biežākajiem nakts svīšanas cēloņiem cilvēkiem, kuri sirgst ar vēzi. Infekcija var izraisīt augstu temperatūru, tāpēc ķermenis svīst, cenšoties to pazemināt. Daži vēža veidi var izraisīt lielāku svīšanu nekā parasti, piemēram, slimojot ar Hodžkina limfomu, karcinoīdu audzēju, leikēmiju, mezoteliomu, kaulu, prostatas vai nieru vēzi, dzimumšūnu audzēju, progresējošu medulāru vairogdziedzera vēzi.

Vēzis var izpausties ar dažādiem simptomiem, tāpēc ir svarīgi pievērst uzmanību un saprast savu ķermeni - kas ir normāli un kas nav tieši jums, un pastāstīt savam ārstam, ja esat noraizējies par jebkādām veselības izmaiņām.

Speciālisti uzsvet, ka pastiprināta svīšana ne vienmēr nozīmē, ka tās iemesls ir vēzis, tomēr aicina nebūt vienaldzīgiem un runāt ar savu ārstu.