Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Pasaulē

Latvijas uzņēmējus aicina iesaistīes Ukrainas atjaunošanā

© Scanpix

Ekonomikas ministrija (EM) līdz 9.jūlijam aicina Latvijas ražotājus paust interesi iesaistīties Ukrainas Čerņihivas apgabala rekonstrukcijā, aģentūru LETA informēja EM pārstāvji.

Otrdien, 4.jūlijā, Ministru kabinets apstiprināja EM piedāvājumu par Čerņihivas apgabala rekonstrukcijai piešķirtā divu miljonu eiro finansējuma izlietojumu un atbilstošajām procedūrām.

Iepirkumu veikšanai tiks organizēta sarunu procedūra atbilstoši Publisko iepirkumu likumam. EM sāks sarunas ar uzņēmējiem, kas aptaujā būs izteikuši interesi par piedalīšanos sarunās un spēs nodrošināt līguma izpildi, tostarp piegādi līdz Ukrainas partneru norādītai piegādes vietai ne vēlāk kā 2023.gada novembrī.

EM aicina Latvijas ražotājus piedalīties sarunu procedūrā un līdz 9.jūlijam paust interesi izgatavot un piegādāt preces vai sniegt pakalpojumus, tostarp sedzot visus ar to saistītos izdevumus, pamatpakalpojumu nodrošināšanai Ukrainas Čerņihivas apgabala iedzīvotājiem un sociālekonomiskai attīstībai, aizpildot aptaujas veidlapu.

Atbilstoši Ukrainas amatpersonu identificētajām vajadzībām, Čerņihivas apgabala rekonstrukcijai nepieciešamas viendzīvokļa moduļu mājas ar pilnu iekšējo apdari, koka mēbeles pirmsskolas izglītības iestādēm - krēsli, skapīši, dvieļu pakaramie, izvelkamās gultas, bērnu rotaļlaukumu aprīkojums divu līdz sešu gadu veciem bērniem, saliekamas dzelzsbetona konstrukcijas civilām patvertnēm, būvuzraudzības pakalpojumu nodrošināšana, lai uzstādītu moduļu mājas un civilās patvertnes.