Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Pasaulē

Medijs: Krievija gatavo teroraktu Kurskas atomelektrostacijā: eksperts atklāj Kremļa plānu

© Scanpix

Krievija, iespējams, gatavo "avāriju" un pat sprādzienu Kurskas atomelektrostacijas teritorijā, lai teroraktā vainotu Ukrainu, norāda eksperts Aleksejs Golobutskis, raksta unian.net.

"Laikā, kad visi runā par iespējamo sprādzienu Zaporižjas atomelektrostacijā, krievi vienā no savām stacijām ir sākuši nesaprotamus sagatavošanās darbus. Kurskas AES teritorijā notiek vērienīgi darbi, tiek pārvietots liels skaits iekārtu un cilvēku. Ņemot vērā Kremļa iepriekšējos paziņojumus, tā varētu būt gatavošanās plānotajai "avārijai" un pat sprādzienam. Saskaņā ar tradīciju, Ukraina tiks pasludināta par vainīgu," viņš raksta savā “Telegram” kanālā.

Pēc Golobutska domām, krievu ideja ir diezgan vienkārša. Viņi negadījumā vainos Ukrainu un dos “atbildes triecienu”.

"Kas tas būs - taktiskais kodolierocis vai sprādziens Zaporižjas AES, vairs nav svarīgi. Ja nav citu trumpju, Krievija var izšķirties arī par īstu kodolkonfrontāciju," rezumēja eksperts.

Atgādinām, ka 25. jūnijā tika paziņots, ka Krievijas Federācija ir pabeigusi gatavošanos terora aktam Zaporižjas atomelektrostacijā. Stacijas spridzināšanas plāns esot gatavs un apstiprināts.

Iepriekš arī Ukrainas prezidents nāca klajā ar paziņojumu, ka Krievija gatavojas terora aktam Zaporižjas atomelektrostacijā. Ukraina par iespējamo avāriju ZAES uzzinātu vien dažas stundas pēc notikušā, kad starojums sasniegtu no okupantiem brīvajās teritorijās uzstādītos sensorus - pateicoties krievu rīcībai, Ukrainai nav tiešas pieejas radiācijas monitoringam.