Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Pasaulē

Francijā nekārtību laikā gājis bojā ugunsdzēsējs

© Alexis JUMEAU/SIPA/Scanpix/Leta

Nekārtībām turpinoties sesto nakti pēc kārtas, Francijā gājis bojā ugunsdzēsējs, mēģinot nodzēst degošas automašīnas uz ziemeļiem no Parīzes, pirmdien paziņoja iekšlietu ministrs Žeralds Darmanēns.

24 gadus vecais ugunsdzēsējs gāja bojā, dzēšot ugunsgrēku pazemes autostāvvietā Sēnas-Sendenī priekšpilsētā uz ziemeļiem no galvaspilsētas, paziņoja Darmanēns, piebilstot, ka sākta notikušā izmeklēšanu, lai noskaidrotu transporta līdzekļu aizdegšanās apstākļus.

Ministrs nepārprotami nenorādīja uz nekārtībām kā ugunsgrēku cēloni, un pagaidām nav skaidrs, vai pastāv tieša saikne ar vardarbību, kas jau gandrīz nedēļu ir satricinājusi Franciju.

Kā ziņots, kopš pagājušās otrdienas katru nakti Francija piedzīvojusi vardarbīgas masu nekārtības, kuras izraisīja kāda 17 gadus veca arābu izcelsmes pusaudža nāve policista raidītas lodes rezultātā. Pusaudzis atteicās apturēt savu automobili pēc policijas pieprasījuma un mēģināja bēgt.

Transporta ministrs Klemāns Bons norādīja, ka jūt līdzi valsts dienestu darbiniekiem, kas mobilizēti dienu un nakti, lai atjaunotu mieru.

Aizvadītajā naktī nemieru laikā policija visā valstī aizturēja 157 cilvēkus, kas ir ievērojami mazāk nekā iepriekšējās dienās.

Naktī uz pirmdienu ievainoti trīs drošības iestāžu darbinieki, kas arī ir ievērojami mazāk nekā iepriekšējās naktīs.