Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Pasaulē

Apvienojoties UBS un "Credit Suisse", darbu zaudēs 35 000 cilvēku

© ZUMAPRESS.com/Scanpix/Leta

Šveices banka UBS plāno likvidēt 35 000 darbavietu jeb vairāk nekā pusi no konkurenta "Credit Suisse" kopējā darbavietu skaita, vēstī aģentūra "Bloomberg News".

"Credit Suisse" nodarbināja aptuveni 45 000 cilvēku pirms banka gandrīz piedzīvoja sabrukumu, radot nepieciešamību UBS īstenot vērienīgu tās glābšanu.

Analītiķi jau iepriekš norādīja, ka pēc šo banku apvienošanas varētu būt gaidāma vērienīga darbavietu likvidēšana, ņemot vērā darbības, kas abās finanšu institūcijas pārklājas.

Abas bankas kopā uz pērnā gada beigām nodarbināja aptuveni 120 000 cilvēku.

"Bloomberg News" ziņo, ka "Credit Suisse" darbinieki tikuši informēti par gaidāmo darbavietu likvidēšanu trīs posmos - pirmais paredzēts jūlija beigās, bet pārējie septembrī un oktobrī.

Kā ziņots, UBS jūnija vidū pabeidza "Credit Suisse" pārņemšanu, paverot ceļu vērienīgajam šo abu banku apvienošanās procesam.

Marta vidū UBS piekrita pārņemt grūtībās nonākušo "Credit Suisse" par trim miljardiem franku.

Šveices Centrālā banka atbalsta pārņemšanas darījumu ar 100 miljardu franku ārkārtas likviditātes palīdzību abām bankām. Gan UBS, gan "Credit Suisse" ir starp 30 bankām pasaulē, kas uzskatāmas par pārāk lielām, lai ļautu tām bankrotēt.

Banka bija iesaistīta vairākos skandālos, pirms 15.martā tās akcijas cena strauji nokritās saistībā ar tās lielākā akcionāra - Saūda Arābijas bankas "Saudi National Bank" - atteikumu iegādāties vairāk "Credit Suisse" akciju.

"Credit Suisse" aizņēmās no valsts centrālās bankas 50 miljardus franku, bet tas nespēja atjaunot uzticību bankai.