Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Pasaulē

Tiksies Igaunijas un Krievijas robežsargi

© Pixabay.com

Igaunijas un Krievijas robežsargi vienojušies tikties ceturtdien, lai pārrunātu otrdien notikušo divu Igaunijas Policijas un robežsardzes departamenta loģistikas speciālistu aizturēšanu, kad robežas uzturēšanas darbu laikā viņi nejauši šķērsojuši robežu un nonākuši Krievijā.

"Šodien dienas pirmajā pusē [Igaunijas] Policijas un robežsardzes departamenta un Krievijas robežsardzes pārstāvji sazinājās un vienojās par robežsargu tikšanos rīt," teikts Igaunijas Policijas un robežsardzes departamenta Dienvidu prefektūras vadītāja Vallo Kopela paziņojumā.

Tajā piebilsts, ka sīkāka informācija varētu tikt sniegta pēc Igaunijas un Krievijas robežsargu tikšanās ceturtdien.

Jau ziņots, ka Igaunijas Policijas un robežsardzes departamenta darbinieki otrdien ieradās Sātses robežšķērsošanas punktā valsts dienvidaustrumos, lai apsekotu robežas posmu, kurā plānoti uzturēšanas darbi.

Divi no trim darbiniekiem kļūdījās un ar kvadriciklu iebrauca Krievijas teritorijā. Netālu no robežas neilgi pirms plkst.15 abus vīriešus, kas 61 un 57 gadus veci, aizturēja Krievijas robežsargi, iepriekš informēja Igaunijas Policijas un robežsardzes departaments.

Loģistikas speciālisti robežšķērsošanas punkta apsekošanai kļūdaini bija izvēlējušies patruļas ceļu Krievijas pusē, nevis asfaltēto ceļu Igaunijas pusē. Aizturēšanas laikā viņi atradās dažus metrus Krievijas teritorijā.

Viņi aizturēšanas laikā nepretojās un Krievijas robežsargi nepielietoja spēku.

Kopels iepriekš uzsvēra, ka incidents bija cilvēciska kļūda.

Trešdien plkst.17 Igaunijas Policijas un robežsardzes departaments uzaicināja Krievijas pārstāvi uz tikšanos Sātses robežkontroles punktā. Tikšanās laikā puses oficiāli reģistrēja incidentu, tomēr nespēja vienoties par darbinieku tūlītēju nodošanu atpakaļ Igaunijas pusei.

Abi aizturētie Igaunijas loģistikas speciālisti ir līgumdarbinieki. Viņi bija civilā apģērbā un bez jebkāda speciāla aprīkojuma.