Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Pasaulē

No Čehijas zoodārza izbēgušie pērtiķi aizmukuši uz Vāciju

© Zdeněk Malý/Scanpix/Leta

Čehijas pilsētā Dečīnā, kas atrodas pie Vācijas robežas, no zooloģiskā dārza ir izbēgusi pērtiķu grupa, paziņoja vietējā policija.

Divus no izbēgušajiem melnajiem makakiem izdevās notvert, bet pārējie seši ir aizbēguši uz Saksijas Šveices nacionālo parku Vācijas teritorijā, ziņoja Vācijas laikraksts "Bild".

"Šie dzīvnieki ir ļoti gudri, tos ir ļoti grūti notvert. Tagad tie izmanto jaunās brīvības iespējas," sacīja vācu zoologs Heiko Drekslers.

Dečīnas vietējā policija paziņoja, ka melnos makakus pirmdienas vakarā izlaida brīvībā 42 gadus vecs vīrietis, kurš ap plkst.21 (plkst.22 pēc Latvijas laika) iekļuva zooloģiskajā dārzā.

Ziņu avots pastāstīja, ka vīrietis gribēja paspiest roku pērtiķim, bet saņēma strāvas triecienu no elektriskā žoga. Vīrietis dusmās salauza žogu, un pērtiķi izkļuva brīvībā.

Vandalis vēlāk tika aizturēts, kad mēģināja ielauzties netālu esošā lauku krogā. Viņam veikts marihuānas tests bija pozitīvs, paziņoja policija.

Pirms kļuva zināms par pērtiķu aizbēgšanu uz Vāciju, zoodārza amatpersonas pauda cerību, ka tie paši atgriezīsies, kad sajutīs izsalkumu. Zoodārza preses sekretāre aicināja sabiedrību nemēģināt pašiem notvert šos primātus, jo tie var stipri iekost.