Otrdiena, 7.maijs

redeem Henriete, Henrijs, Jete

arrow_right_alt Pasaulē

Lielbritānijas premjerministram Riši Sunakam policija uzliek sodu

© pixabay.com

Lielbritānijas premjerministru Riši Sunaku policija Lankašīrā sodījusi par drošības jostas nepiesprādzēšanu. Attiecīgais paziņojums parādījās Twitter Lankašīras policijā, vēsta uniat.net.

Kādu dienu Riši Sunaks ierakstīja video, sēžot automašīnas aizmugurējā pasažiera sēdeklī. Videoklipā premjers stāstīja par savas valdības ekonomisko programmu. Taču britus interesēja nevis valdības vadītāja ekonomiskie aprēķini, bet gan tas, ka Sunaks nav piesprādzējies ar drošības jostu, kā to paredz likums.

"Sekojot sociālajos tīklos izplatītajam video, kurā redzams, ka vīrietis kā pasažieris atrodas braucošā automašīnā un nav piesprādzējies, mēs 42 gadus vecam vīrietim no Londonas uzlikām naudas sodu," teikts Lankašīras policijas paziņojumā.

Lielbritānijā par šādu pārkāpumu tiek uzlikts naudas sods 100 mārciņu apmērā. Ja sods netiks nomaksāts labprātīgi, lieta nonāks tiesā, kur soda apmērs var pieaugt līdz 500 mārciņām. Lielbritānijas valdības preses dienests jau apliecinājis, ka premjers pilnībā atzīs savu kļūdu un samaksās sodu.