Piektdiena, 10.maijs

redeem Maija, Paija

arrow_right_alt Pasaulē

Piedzēries serbs nogalinājis Ēģiptes haizivi slepkavu

© Scanpix

Serbu tūrists Dragans Stevičs nogalinājis haizivi – slepkavu, kura kopš novembra nogales Ēģiptē Šarm eš Šeihas kūrortā sakropļoja četrus un nogalināja vienu tūristu. Dragans varoņdarba laikā bija tā piedzēries, ka pat neatceras, kā haizivi nogalinājis, ziņi portāls macedoniaonline.eu.

Dragana draugs Milovans Ubirapa žurnālistiem stāstīja, ka serbu puisis pamatīgā reibumā devies peldēties. Pludmalē viņš ieraudzījis tramplīnu, no kura ielēcis ūdenī. Tieši zem tramplīna ūdenī dusējusi haizivs, kurai serbu puisis uzlecis virsū, to tūdaļ nogalinot. Pēc tam Dragans draugiem atzinis, ka viņam licies dīvains "cietais ūdens", kurā viņš ielēcis. Pēc varoņdarba Dragans nogādāts slimnīcā ar diagnozi – saindēšanās ar alkoholu. Savukārt Ēģiptes kūrorts puisim izmaksās vēl vairākas brīvdienas viesnīcā.

Jau ziņots, ka Ēģiptes populārajā Šarm eš Šeihas kūrortā pēdējās nedēļas laikā haizivis ir nogalinājušas vienu atpūtnieku, bet ievainojušas trīs. Varasiestādes ir norobežojušas peldvietas Sarkanajā jūrā, bet pētnieki mēģina skaidrot, kāpēc haizivis pēdējā laikā kļuvušas agresīvas.

Pagājušajā svētdienā haizivs dažus metrus no krasta saplosīja kādu tūristi no Vācijas. Iepriekšējās dienās ievainojumus bija guvuši tūristi no Krievijas un Ukrainas, kuriem tika nokostas rokas vai kājas. Speciālisti bija mēģinājuši izķert šajos ūdeņos esošās haizivis.