Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Pasaulē

Žirinovskis te miris, te dzīvs; kas slēpjas aiz tik pretrunīgiem paziņojumiem

© Foto kolāža/Scanpix

Piektdien no rīta Krieviju un citas valstis aplidoja ziņa par ietekmīgā Krievijas politiķa Vladimira Žirinovska nāvi, ko bija izplatījis viens no Kremlim uzticīgajiem medijiem. Pēc brīža sekoja Krievijas veselības ministrijas paziņojums, ka Žirinovskis ir dzīvs.

Arī vakar Krievijas oficiālie mediji ziņoja, ka Žirinovskis ir dzīvs, tiesa, atrodas komā, vairs nespēj pats elpot un ir pieslēgts pie dzīvību uzturošiem aparātiem, vēsta pravda.com.ua.

Viņa partija "Krievijas Liberāli demokrātiskā partija" (KLDP) aicinājusi medijus nepublicēt "spekulācijas" par ilgi slimā Žirinovska stāvokli. "Viņa stāvoklis ir stabils, viņš turpina vadīt partiju," šādu paziņojumu sestdien izplatījusi KLDP.

Savukārt žurnālists Ivans Jakovina, kurš kopš kara sākuma ik dienas komentē notikumus Ukrainā, ir pārliecināts, ka Žirinovska dzīvība tiks mākslīgi uzturēta vai arī nāve tiks slēpta līdz kara beigām. Pēc viņa teiktā, KLDP bez sava līdera izjuks un tas nozīmēs cīņu par politisko varu valsts iekšienē. Pašreizējā situācijā Kremlis to noteikti negrib pieļaut.