Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_right_alt Pasaulē

FOTO: Ukrainā arī cilvēki ar īpašam vajadzībām piedalās karā

© Ekrānuzņēmums/twitter

Edgars Oliņš sociālajos tīklos dalījies ar foto, kurā redzms, kā cilvēki ar īpašām vajadzībām gatavo Molotova kokteiļus.

Arī Latvijā cilvēki cenšas palīdzēt Ukrainai, kā vien var.

Apvienība "Apeirons" kopā ar citiem Latvijas iedzīvotājiem piedalījās proesta akcijā pie Krievijas vēstniecības Latvijā.

"Karš Ukrainā atstāj iespaidu uz visu. Uz mūsu ikdienu, darbu, rīcību, domām, izvēlēm. Tas liek izvērtēt arī mūsu vērtības un prioritātes.

Mēs nevaram ņemt ieročus un doties kādu aizstāvēt, bet mēs varam jebkādā veidā parādīt savu pilsonisko nostāju. Tas ko mēs, apvienībā Apeirons, varam ir
*palīdzēt ar padomu cilvēkiem, kuri atbrauks no Ukrainas, uzklausīt, aprunāties un piedāvāt arī kādu darbiņu,
*mēs varam saprotamā un mierīgā veidā izstāstīt par to , kā saņemt kādu atbalstu, ja tas nepieciešams,
*mēs varam vairāk iestāties par tiem cilvēkiem, kuriem ir kāda veida invaliditāte,
* mēs varam palīdzēt ar praktiskām lietām, ja tas ir nepieciešams, "ierakstā Facebook pauž "Apeirons".

Savukārt Latvijas ratiņkērlinga izlase paralimpiskajās spēlēs Pekinā boikotēs spēli ar Krievijas izlasi. Pēc šī paziņojuma Latvijas ratiņkērlingta izlase saņēma plašu atbalstu gan no ārzemēm, gan no Latvijas, vēsta lsm.lv.

Ceturtdien Latvijas Paralimpiskā komiteja saņēmusi virkni lūgumu pēc komentāra no ārvalstu medijiem, tostarp “Reuters”, “SkyNews”, “Sueddeutsche Zeitung“ un ''CBC News'', vēsta Latvijas Paralimpiskā komiteja. Tāpat komiteja norāda, ka intervijās Latvijas Paralimpiskajai komitejai arī vaicāts, vai mums nešķiet, ka “ar savu paziņojumu esat izglābuši paraolimpiskās spēles un ietekmējuši Starptautiskās Paralimpiskās komitejas lēmumu”.

Zīmīgi, ka īsi pēc Latvijas izlases paziņojuma ar līdzīgu paziņojumu nāca klajā arī Igaunija, kā arī par potenciāli līdzīgu soli informēja arī Šveices un Kanādas valsts pārstāvji. Pēc tam Starptautiskā paralimiskā komiteja mainīja lēmumu, liedzot Krievijas un Baltkrievijas paraolimpiešiem piedalīties ziemas paraolimpiskajās spēlēs, kas sāksies jau 4. martā.