Piektdiena, 10.maijs

redeem Maija, Paija

arrow_right_alt Pasaulē

Luksemburgas premjerministrs atzīst kļūdīšanos plaģiātisma skandālā

© Ekrānuzņēmums

Reaģējot uz apsūdzībām plaģiātismā, Luksemburgas premjerministrs Ksavjē Betels trešdien atzinis, ka viņam vajadzējis rīkoties citādāk, pirms 20 gadiem rakstot disertāciju Nansī universitātē.

Vietējais izdevums "reporter.lu" apgalvo, ka Betels, kas atrodas pie varas Luksemburgā jau astoņus gadus, 1999.gadā savā disertācijā Francijas Nansī universitātē pārkopējis trīs ceturtdaļas no citiem avotiem, nenorādot atsauces.

48 gadus vecais Betels norādīja, ka disertācija tapusi pirms 20 gadiem, un uzsvēra, ka šo darbu rakstījis ar tīru sirdsapziņu.

"Šodien es atzīstu, ka es būtu varējis - jā, man, droši vien, vajadzēja - darīt citādāk," atzina premjers.

Betels pauda viedokli, ka universitātes ziņā bija noteikt, vai viņa darbs atbilst skolas standartiem, un viņš būtu akceptējis tās lēmumu.

Pēdējā laikā vairākus augsta ranga politiķus skārušas apsūdzības plaģiātismā. Vācijā vairāki ministri tā dēļ bijuši spiesti atkāpties, tostarp maijā darbu zaudēja Vācijas ģimenes lietu ministre Franciska Gifija.

"Reporter.lu" ziņo, ka Betela 56 lapaspušu biezajā disertācijā par Eiropas Parlamenta (ES) vēlēšanu reformām bez atsaucēm iekļauti gari fragmenti no grāmatām, četrām tīmekļa vietnēm un preses materiāliem.

Skandāls ticis plaši atspoguļots Luksemburgas medijos, taču opozīcija to vēl nav komentējusi.