Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Pasaulē

Latvijā izstrādātā "iPhone" aplikācija iegūst uzvaru "World Summit Award Mobile"

Interaktīvās aģentūras "CUBE" izstrādātā "iPhone" aplikācija "Līgo Līgo" atnesusi uzvaru starptautiskajā "World Summit Award (WSA) Mobile" konkursā vairāk kā 100 valstu konkurencē.

"Esam gandarīti būt starp uzvarētājiem, jo "WSA Mobile" ir viens no ievērojamākajiem IKT pasākumiem pasaulē. Šis apbalvojums lieliski apliecina, ka Latvijā radām kvalitatīvus risinājumus, kas arī pasaules līmenī tiek augstu novērtēti," saka "CUBE" vadītājs Ingus Augstkalns.

Konkursa rīkotājs "WSA" ir globāla iniciatīva ar mērķi atlasīt pasaules izcilākos e-risinājumus un veicināt IKT inovācijas un digitālā satura attīstību. "WSA Mobile" ir aktivitāte, kas īpaši orientēta mobilo risinājumu nozarei.

Apbalvojums LMT "Līgo Līgo" App piešķirts par izcilību kategorijā "Mobile" Tūrisms un kultūra. Kopumā konkursa dalībniekus vērtē astoņās kategorijās - izglītības, biznesa, pārvaldes u.c. Citu kategoriju uzvarētāji ir tādi pazīstami risinājumi, kā gada populārākā "iPhone" un "Anroid" spēle pasaulē "Angry Birds" ("Mobile" Izklaide) un žurnāla "Guardian" "iPhone" aplikācija ("Mobile" Mediji) – tie vēlreiz pierāda, saņemtā uzvara ir vērā ņemams panākums.

Līgo aplikācija bija daļa no LMT Līgo kampaņas. Šis ir pirmais gadījums Latvijā, kad reklāmas kampaņas ietvaros izstrādāta "iPhone" aplikācija.