Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Filipīnu jūrā iekrīt ASV lidmašīna ar 11 cilvēkiem

© EPA/ SCANPIX

Filipīnu jūrā iegāzies ASV karaflotes lidaparāts ar 11 cilvēkiem, kas bija ceļā uz aviācijas bāzes kuģi, un astoņus cilvēkus izdevies izglābt, trešdien pavēstīja Savienoto Valstu flote.

ASV un Japānas bruņotajiem spēkiem ūdeņos netālu no neapdzīvotā rifa Okinotori trešdien izdevies sasniegt nokritušo kravas lidmašīnu "C2-A Greyhound".

ASV flote pavēstīja, ka izglābtais personāls tiek nogādāts uz kuģa "Ronald Reagan" veselības stāvokļa pārbaudei. Izglābto stāvoklis tiek vērtēts kā labs.

ASV varasiestādes paziņojušas Japānai, ka incidentu izraisījušas problēmas ar lidmašīnas dzinēju.

"Savienoto Valstu flotes lidaparāts ar 11 komandas locekļiem un pasažieriem iegāzās okeānā dienvidaustrumos no Okinavas," iepriekš tika teikts ASV flotes paziņojumā. "Šobrīd notiek personālsastāva glābšanas operācija, un viņu stāvokli izvērtēs kuģa "Ronald Reagan" mediķi."

"Lidaparāts bija ceļā uz ASV flotes aviācijas bāzes kuģi "Ronald Reagan", kas šobrīd uzturas Filipīnu jūrā. "Ronald Reagan" veic glābšanas un meklēšanas operāciju. Avārijas iemesls šobrīd nav zināms," iepriekš paziņoja flote.

ASV karaflotes kuģi pēdējo mēnešu laikā Austrumāzijā bijuši iesaistīti vairākos incidentos.

Augustā Singapūras piekrastē notika ASV eskadras mīnu kuģa "John S. McCain " un tankkuģa sadursme. Negadījumā dzīvību zaudēja desmit jūrnieki un pieci tika ievainoti.

Jūnijā Japānas piekrastē ASV eskadras mīnu kuģa "Fitzgerald" un kravas kuģa sadursmē dzīvību zaudēja septiņi jūrnieki.