Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Pasaulē

Tautiešus Lielbritānijā aicina kļūt par audžuvecākiem

© Vladislavs Proškins/ F64 Photo Agency

Latvijas vēstniece Lielbritānijā Baiba Braže aicina tautiešus pieteikties par audžuvecākiem Lielbritānijā, liecina Ārlietu ministrijas (ĀM) mājaslapā publicētā informācija.

Ministrijas mājaslapā publicētajā paziņojumā, uzrunājot Latvijas pilsoņus, vēstniece uzsvērusi faktu, ka ik gadu vairāki desmiti Latvijas pilsoņu ģimeņu nonāk Lielbritānijas sociālo dienestu redzeslokā. 2015.gadā Latvijai tika ziņots par 67 lietām, kad pārskatītas Latvijas pilsoņu bērnu aprūpes un aizgādības tiesības, bet 2016.gadā - par 78 lietām. Vairākos gadījumos šo procesu laikā bērni tiek izņemti no savu vecāku aprūpes un ievietoti audžuģimenēs, norādīja vēstniece.

"Lai mūsu bērni saglabātu saikni ar latviešu sabiedrību un kultūru, kā arī nezaudētu iespēju latviskā vidē sazināties dzimtajā valodā, aicinām Latvijas pilsoņus pieteikties par audžuvecākiem Lielbritānijā, un aicinām personas, kuras jau ir ieguvušas audžuvecāku statusu, par to paziņot Latvijas vēstniecībai Lielbritānijā," norādījusi Braže.

Paziņojumā teikts, ka tas ļautu izveidot vienotu latviešu audžuvecāku sarakstu un palīdzētu, sadarbojoties ar britu sociālajiem dienestiem ikdienā un krīzes situācijās. Latviešu kopiena Lielbritānijā ir liela, un latviešu bērniem Lielbritānijā ir iespējams palīdzēt, dodot iespēju krīzes brīdī saglabāt savas latviskās saknes un ierasto kultūrvidi, pārliecināta Braže.