Sestdiena, 11.maijs

redeem Karmena, Manfreds, Milda

arrow_right_alt Pasaulē

Nogalinātās žurnālistes dēli atsakās no miljona

© REUTERS/ AP/ SCANPIX

Nogalinātās pētnieciskās žurnālistes Dafnes Karuanas Galisias dēli atteicās apstiprināt Maltas valdības ierosināto viena miljona atlīdzību par pierādījumiem, kas atrisinātu noslēpumaino automašīnas sprādzienu, kas pirmdien, 16. oktobrī, atņēma žurnālistes dzīvību.

Sievietes atvases arī pieprasījušas valsts premjerministra atkāpšanos no amata.

Viens no dēliem Metjū savā facebook publicēja ierakstu: Esam saskārušies ar ''nepatīkamu spiedienu'' no Maltas līderiem, lai atbalstām miljona eiro atlīdzību par pierādījumiem, kas atrisinātu mātes slepkavības lietu un vainīgo ieslodzītu aiz restēm. Mēs neesam ieinteresēti taisnīgumā bez pārmaiņām.'' Šo paziņojumu sociālajos tīklos parakstījuši arī abi brāļi Endrjū un Pauls.

''Valdība un likumsargi bija tie, kuri pievīla mūsu māti, kad viņa bija dzīva, ticam, ka pievils arī viņu pēc nāves. Cilvēki, kuri, cik ilgi vien spējam atcerēties, centās mūsu māti apklusināt, tagad nevar būt tie, kuri sludina taisnīgumu,'' Metjū turpina.

Dēli ne tikai pieprasījuši premjera Jozefa Muskata atkāpšanos no amata, bet paziņojuši, ka tas pats būtu jādara arī ģenerālprokuroram. ''Šajos amatos būtu jāceļ valsts ierēdņi, kuri nebaidītos izmeklēt lietu, iespējams, pret valdību un cilvēkiem, kurus premjers aizsargā.''

Galisiasa Maltā bija veiksmīga pētnieciskā žurnāliste, kura iemantoja atpazīstamību par saviem stiprajiem vārdiem pret valstsvīriem, kurus apsūdzēja korupcijā.