Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Pasaulē

Maskavā saņemti vismaz 100 zvani par ēkās ievietotiem spridzekļiem

© Sputnik/ SCANPIX

Maskavā piektdien saņemti vairāk nekā 130 viltus zvani par ēkās ievietotiem spridzekļiem, kā rezultātā evakuētas skolas, lielveikali, dzelzceļa stacijas un valdības ēkas, ziņo aģentūra TASS.

Evakuēti aptuveni 100 000 cilvēku.

Pārmeklējot ēkas, neviena bumba nav atrasta.

Krievijā šādi viltus zvani pēdējā mēneša laikā saņemti regulāri, liekot evakuēt desmitiem tūkstošus cilvēku un izraisot lielus ekonomiskos zaudējumus.

SCANPIX

Krievijas Federālā drošības dienesta (FDD) direktors Aleksandrs Borņikovs ceturtdien paziņoja, ka izdevies noskaidrot aizdomās turamos, kas vainojami telefoniskajos viltus spridzināšanas draudos.

Bortņikovs pavēstīja, ka četri aizdomās turamie esot Krievijas pilsoņi, kas šobrīd atrodoties ārvalstīs. Viņš piebilda, ka tiem esot arī līdzdalībnieki, kas atrodas Krievijā.

Konkrētus vārdus viņš nenosauca un arī neatklāja iespējamos aizdomās turamo rīcības motīvus.

TASS ziņo, ka piektdien viltus draudi skāruši visas četras Maskavas lidostas, piecas dzelzceļa stacijas, 15 lielveikalus, vairākas viesnīcas, vairāk nekā 20 skolas un daudzas citas ēkas.

No visiem kopš septembra sākuma piedzīvotajiem draudiem, šie bijuši visapjomīgākie.

Kamēr izmeklētāji klusē par aizdomās turamo motīviem, vairāki Krievijas mediji ziņo, ka šie zvani, iespējams, veikti no Ukrainas, vai arī tos sarīkojuši citi Krievijas ienaidnieki. Tiesa, nekādu pierādījumu šiem mediju apgalvojumiem nav.