Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Pasaulē

Spānijas un Somijas policija sagrauj nigēriešu prostitūcijas tīklu

© Reuters / Scanpix

Spānijas un Somijas policijas dienesti ar Eiropas tieslietu aģentūru atbalstu ir aizturējuši 24 prostitūcijas tīkla dalībniekus, kas izmantoja jaunietes no Nigērijas, ceturtdien paziņoja Eiropas policijas aģentūra Eiropols.

"Upurus, galvenokārt neaizsargātas jaunas nigēriešu sievietes, savervēja Nigērijā un nelegāli aizveda uz Spāniju caur Itāliju," vēstīja Eiropols.

"Pēc ierašanās Spānijā viņas tika piespiestas nodarboties ar prostitūciju - galvenokārt Benidormas un Malagas pilsētās, bet arī Madridē, Barselonā, Sorijā un Gandijā (Valensijas reģionā)," teikts Eiropola paziņojumā.

Spānijas policija aizturēja bandas locekļus vairākās Spānijas pilsētās, bet tās līdere tika apcietināta Helsinkos, kur "viņu aizturēja policija, pateicoties efektīvai starptautiskai sadarbībai".

Izmeklēšana tika uzsākta, kad varas iestādēm tika darīts zināms, ka divas nigērietes, kuras pieprasīja patvērumu, var būt cilvēku kontrabandas upuri, informēja Eiropols.

"Izmeklēšanās tika atklāta organizētās noziedzības grupējuma pastāvēšana, kas darbojās Spānijā un kuram bija liela infrastruktūra Nigērijā, kā arī sakari Nigērā, Lībijā un Itālijā," teikts Eiropola paziņojumā.

Sievietes tika nelegāli ievestas Spānijā, kur viņām lika pieprasīt starptautisku aizsardzību un patvērumu, "lai viņas varētu bez problēmām strādāt noziedzīgās organizācijas labā gadījumā, ja viņas identificētu policija".

Grupējums sagādāja šīm sievietēm krāpnieciskus dokumentus patvēruma pieprasīšanai.

Spānijas policija pirms tam šomēnes sagrāva citu tīklu, kas piespieda transseksuāles nodarboties ar prostitūciju pēc tam, kad lielāko daļu no viņām bija pārvilinājis no Venecuēlas uz Spāniju.