Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Pasaulē

EP deputāts: Nav iespējams noslēgt darījumu starp Krieviju un ASV par attiecību uzlabošanu

© F64

Lai notiktu būtiskas izmaiņas attiecībās starp Krieviju un Rietumiem, Krievijai būtu būtiski jāmainās, sevišķi Ukrainas jautājumā un cilvēktiesību jomā, pauda Eiropas Parlamenta (EP) deputāts, savulaik ilggadējais Igaunijas ārlietu ministrs Urmass Paets (Reformu partija).

"Mēs visi vēlamies, lai attiecības starp Rietumiem un Krieviju uzlabojas. Taču ir virkne lietu, uz kurām šādai attiecību maiņai būtu jābalstās - jānoregulē karš Ukrainas austrumos, jāuzlabo spēja sadarboties starptautiskos konfliktos, piemēram, Sīrijā, jāmaina Krievijas agresīvā politika pret NATO un atsevišķām ES dalībvalstīm," sacīja Paets.

Politiķis uzskata, ka mūsdienu pasaulē nav iespējams vienkārši noslēgt darījumu starp Krieviju un ASV par attiecību uzlabošanu. "Es esmu absolūti pārliecināts, ka šādam darījumam jābalstās uz pavisam konkrētām lietām," piebilda EP deputāts.

"Atcerēsimies ASV prezidentu Bušu. Viņš sākumā arī redzēja ko jauku Putina acīs, bet vajadzēja vien pāris nedēļas, lai viņš saprastu savu kļūdu. Arī prezidents Obama mēģināja restartēt ASV un Krievijas attiecības, bet mēs visi zinām rezultātu," atgādināja Paets.

"Lai notiktu būtiskas izmaiņas attiecībās starp Krieviju un Rietumiem, Krievijai būtu būtiski jāmainās, sevišķi Ukrainas jautājumā, cilvēktiesību jomā. Tai jābūt vērstai uz sadarbību ar Rietumiem," norādīja eiroparlamentārietis.