Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Pasaulē

Trauksme Londonā: Teroraktā bojā gājuši četri cilvēki, ievainoti vismaz 20

© scanpix

Trešdien Lielbritānijas galvaspilsētā Londonā pie parlamenta ēkas izcēlusies apšaude, kurā policija nošāvusi iespējamo uzbrucēju, kurš nāvējoši sadūra policistu, bet īsi pirms tam uz līdzās esošā Vestminsteras tilta ar automašīnu ietriecies gājējos. Policija notikušo izmeklē kā teroraktu, vēsta BBC.

Policija vēsta, ka šo notikumu izmeklēs kā teroraktu, ja vien netiks pierādīts pretējais.

Policijas komisārs Marks Rovlijs apstiprina, ka uzbrukumus sarīkojis viens uzbrucējs, kurš vispirms ar automašīnu iztriecies cauri cilvēku pūlim uz Vestminsteras tilta, tad ar nazi uzbrucis policistam un meties bēgt. Policija rīkojās nekavējoties un raidīja vairākus šāvienus vīrieša virzienā, kas izrādījās nāvējoši. Kopumā iespējamajā teroraktā dzīvību ir zaudējuši 4 cilvēki bet vēl vismaz 20 ir ievainoti.

twitter/ Telegraph

Kāda sieviete, glābjoties no uzbrucēja, esot ielēkusi Temzas upē. Par laimi glābējiem viņu ir izdevies nogādāt drošībā.

Francijas premjerministrs Bernards Cazeneuve apstiprina, ka starp ievainotajiem ir arī studenti no Francijas, kuri Londonā bija ieradušies skolas ekskursijas ietvaros.

Rumānijas ārlietu ministrija ir paziņojusi, ka ievainoto starpā ir arī divi Rumānijas pilsoņi.

Vairāki politiķi un žurnālisti no parlamenta iekšienes mikroblogošanas vietnē twitter vēsta, ka dzirdējuši skaļus trokšņus ārpusē. Šobrīd visi cilvēki no parlamenta ēkas ir evakuēti.

twitter/ Liverpool echo

Aculiecinieki vēsta, ka redzējuši vairākus ievainotos, kas gulējuši uz tilta. Savukārt vēl kāds aculiecinieks ziņo, ka Vestminsteras pils tuvumā redzējis vīrieti ar nazi.

Lielbritānijas premjerministre Terēze Meja uzreiz pēc uzbrukuma tika nogādāta drošībā.

twitter/ Reuters

Londonas satiksmes dienests paziņoja, ka pēc policijas lūguma slēgta Vestminsteras metro stacija.

"Es dzirdēju šāvienus un kliedzienus ārpus ēkas. Paskatījos pa logu un redzēju cilvēku baru, ap 40 - 50 cilvēki, kas skrēja nost no tilta it kā bēgtu no kaut kā," stāsta žurnālists Endrjū Vūdloks.

Policija oficiālā paziņojumā aicinājusi Londonas iedzīvotājus un viesus netuvoties Vestminsteres pilij, lai visi iesaistītie dienesti varētu turpināt operāciju.

Lai izrādītu godu Parīzē tika izslēgts Eifeļa torņa apgaismojums.