Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Pasaulē

Vakar vakarā pie futbola stadiona Stambulā atskanējuši sprādzieni; 38 bojāgājušie un 166 ievainoti

© SCANPIX

Ziņu aģentūra "Reuters" informē, ka pie "Bešiktaš" futbola komandas stadiona Turcijas pilsētā Stambulā atskanējuši divi sprādzieni. Turcijas valdība notikušo jau nodēvējusi par teroraktu.

Tiek vēstīts, ka netālu no futbola stadiona Stambulā nogranduši divi sprādzieni - viens spridzeklis bijis ievietots kādā automašīnā, savukārt otru sprādzienu izraisīja pašnāvnieks-spridzinātājs. Tiek ziņots, ka sprādzienos gājuši bojā 38 cilvēki un vismaz 166 ir ievainoti.

Turcijā šodien ir izsludinātas sēras.

Turcijas varasiestādes sprādzienos vaino kurdu kaujiniekus.

Turcijas ziņu aģentūra "NTV" informē, ka pie stadiona eksplodējis automašīnā ievietots lādiņš. Aculiecinieku video redzams, ka uz notikuma vietu steidzas mediķi un policija.

Lai gan joprojām neviena teroristiskā organizācija nav uzņēmusies atbildību par notikušo, britu raidsabiedrība BBC informē, ka sprādzienu sarīkojuši kurdu kaujinieki, kas jau iepriekš uzbrukuši likumsargiem.

Zināms, ka šodien vakarā stadionā notikusi Turcijas superlīgas spēle, kurā tikās komanda "Bešiktaš" un "Bursaspor". Sarīkotais sprādziens noticis divas stundas pēc spēles beigām, kad futbola līdzjutēji jau bija pametuši stadionu. Oficiālo fanu klubu pārstāvji noskaidrojuši, ka neviens komandas atbalstītājs eksplozijas brīdī nav bijis stadiona tuvumā.