Otrdiena, 7.maijs

redeem Henriete, Henrijs, Jete

arrow_right_alt Pasaulē

Abdeslams atsakās sadarboties ar izmeklētājiem

© SCANPIX

Parīzes teroraktu galvenā aizdomās turētais Salahs Abdeslams kārtējo reizi atteicies atbildēt uz prokuroru uzdotajiem jautājumiem par Parīzes teroraktu, vēsta "The Local."

Kopš 27 gadus vecais Abdeslams pārvietots uz cietumu Francijā, viņš jau vairākkārt izmantojis savas tiesības klusēt un atteicies no liecināšanas. Kā zināms, tad arī abi advokāti, kas tika norīkoti iespējamā noziedzinieka aizstāvībai atteikušies no turpmākas sadarbības ar ieslodzīto, uzsverot, ka viņš nav gatavs ne ar vienu sadarboties un atsakās sniegt savu versiju par 2015.gadā notikušajiem teroraktiem Parīzē.

Arī abi aizstāvji jau iepriekš norādījuši, ka viņiem nešķiet, ka Abdeslams sāks runāt, drīzāk viņš izmantos savas tiesības klusēt.

Lai gan joprojām nav īsti skaidrs, kāda bijusi Abdeslama loma Parīzes teroraktos, Francijas prokuratūra norāda, ka viņš, iespējams, ir viens no tā plānotājiem un realizētājiem.

Pirms tam gan viņš Beļģijas izmeklētājiem norādījis, ka viņš bijis viens no tiem, kuram vajadzēja realizēt sprādzienu pie futbola stadiona, taču pēdējā brīdī viņš lēmumu mainījis un aizbēdzis.