Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Pasaulē

Madonnas dēls dzīvos pie tēva

KRISTĪBAS. Madonna un viņas toreizējais vīrs Gajs Ričijs savu pirmdzimto Roko kristīja 2000. gada 21. decembrī Dornohas katedrālē Skotijā © Scanpix

Amerikāņu popzvaigznei Madonnai nācies samierināties ar to, ka viņas 16 gadus vecais dēls Roko dzīvos Londonā – pie tēva Gaja Ričija, kura astoņus gadus ilgā laulība ar Madonnu tika šķirta 2008. gadā.

Abām pusēm, piesaistot nopietnas juristu komandas, izdevies panākt ārpustiesas vienošanos strīdā, kas uzliesmoja pagājušā gada decembrī, kad Roko atteicās atgriezties pie mātes Ņujorkā. Kompromiss ļāvis Madonnai uzlabot ar dēlu attiecības, kas pavasarī bija kļuvušas katastrofāli sliktas.

Reuters atgādina, ka pagājušās nedēļas vidū Ņujorkas tiesā bija ieplānots skatīt strīdu par to, pie kura no vecākiem dzīvot jaunietim. Taču dažas stundas pirms sēdes sākuma kļuva zināms, ka Madonna un G. Ričijs ieklausījušies tiesneses Deboras Kaplānes iepriekš izteiktajā lūgumā un domstarpības atrisinājušas ārpus tiesas zāles. «Šī lieta ir slēgta, jo visi piekrituši, ka Roko vajadzības ir mainījušās un tādēļ viņam pašlaik labāk dzīvot kopā ar tēvu,» pēc sēdes sarunā ar People sacījis G. Ričija advokāts Pīters Bronšteins. Viņš uzsvēris, ka, pieņemot šādu lēmumu, ņemts vērā paša Roko viedoklis, - jāatgādina, ka 2008. gadā, šķirot laulību, tika nospriests, ka zēns dzīvos pie mātes.

Pagājušā gada decembrī Roko no mātes faktiski aizbēga. Pēc kārtējās viesošanās pie 47 gadus vecā G. Ričija Londonā viņš paziņoja, ka nevēlas atgriezties Ņujorkā un vēl mazāk vēlas pavadīt 58 gadus veco Madonnu kādā no kārtējām koncertturnejām. Ņujorkas tiesas lēmumu, saskaņā ar kuru Roko bija jāatgriežas pie Madonnas līdz Ziemassvētkiem, jaunietis un viņa tēvs ignorēja. G. Ričijs arī iesniedza prasību britu tiesā, lūdzot pārskatīt aizbildniecības nosacījumus. Madonna atbildēja ar savu prasību, un, kā norāda People, gadījumā, ja Roko būtu jaunāks, tiesa, visticamāk, būtu nostājusies mātes pusē, bet 16 gadus vecā jaunieša viedokli pilnībā ignorēt nebija iespējams.

Visu pavasari abas puses apmainījās savstarpējiem apvainojumiem - Madonna sūdzējās, ka G. Ričijs noskaņojot dēlu pret viņu, turklāt Roko, dzīvojot Londonā, sapinies ar sliktu kompāniju, sācis smēķēt un lietot alkoholu. Savukārt G. Ričijs un Roko uzsvēruši, ka Madonnai, kas lielāko daļu uzmanības velta savai karjerai, vienkārši neesot laika rūpēties par pusaudzi. Taču vasaras vidū kļuva skaidrs, ka abas puses ir tuvu miera līguma noslēgšanai. Lai atjaunotu attiecības ar dēlu, Madonnai nācies piekrist viņa dzīvošanai pie tēva. Toties jūlijā Roko bez lielām iebildēm kopā ar māti un viņas desmitgadīgo adoptēto dēlu Deividu devās uz viņa dzimto Malāviju, bet augustā savu dzimšanas dienu nosvinēja Ņujorkā, - Madonna esot iztērējusi 50 000 sterliņu mārciņu, lai dēlu un viņa draugus ar privāto lidmašīnu nogādātu no Londonas Ņujorkā un sarīkotu viņiem kārtīgu ballīti. Laikraksts The Daily Mail ziņo, ka Roko ar panākto vienošanos esot pilnībā apmierināts un jau uzsācis kārtējo mācību gadu skolā, kas atrodas netālu no Belsaizas parka. Brīvdienas viņš mēdzot pavadīt muižā Viltšīrā, kur G. Ričijs dzīvo kopā ar savu jauno sievu Žakiju Einsliju un trim mazajiem bērniem, - ar viņiem visiem Roko saprotas lieliski.