Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Pasaulē

ŠĪ DIENA FOTOGRĀFIJĀS: Merkele spēj atzīt arī kļūdas

Vācijas kanclere Angela Merkele atzinusi, ka Vācija pārāk ilgi ignorējusi bēgļu krīzes problēmas. © SCANPIX

Šodien pasaules uzmanība pievērsta Vācijai, kuras kanclere Angela Merkele šodien atzinusi, ka Vācija bēgļu problēmu ignorēja pārāk ilgi. Tāpat šodien saņemtas satraucas ziņas par iespējamiem drošības draudiem Frankfurtes lidostā.

Savukārt 1998.gada 31.augustā tiek slēgta Skrundas radiolokācijas stacija (RLS). Līdz ar to beidzas RLS pagaidu funkcionēšanas periods un tiek sākti demontāžas darbi, kas jāpabeidz līdz 2000.gada 29.februārim. 1999.gada 19.oktobrī Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas inspekcija oficiāli apstiprina, ka ir pabeigta Skrundas RLS demontāža.

2003.gada 31.augustā Turaidas pilskalnā notiek kārtējais zemes nogruvums, tādēļ tiek slēgta transporta satiksme ceļa posmā Inciems-Sigulda. Zemes nogruvums ir neliels, taču aizšķērso apmēram trešdaļu brauktuves, tādēļ pieņemts lēmums par transporta kustības slēgšanu, lai izvairītos no negadījumiem.

2006.gada 31.augustā tiek atklāts paplašinātais tirdzniecības centrs "Galerija centrs". Tirdzniecības centra rekonstrukcija ilga astoņus mēnešus un kopējās "Linstow Center Management" investīcijas centra izveidē sasniedza 31,5 miljonus eiro. Rekonstrukcijas un paplašināšanas laikā tapa tirdzniecības centra piebūve un Rīdzenes iela pārtop par gājēju ielu.

1986.gada 31.augustā pie Losandželosas lidostas saduras pasažieru lidmašīna "Douglas DC-9" un maza lidmašīna, abiem lidaparātiem nogāžoties Losandželosas piepilsētās. Avārijā iet bojā 67 cilvēki abās lidmašīnās un 15 cilvēki uz zemes.

1997.gada 31.augustā autoavārijā Parīzē iet bojā Lielbritānijas princese Diāna un viņas draugs Dodi al Fajeds.