Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Pasaulē

Ukrainas ĀM bažīga par EDSO misijas pārstāvju iebiedēšanu

© Scanpix

Notiek Eiropas Drošības un sadarbības organizācijai (EDSO) misijas Ukrainā pārstāvju iebiedēšana, tiek likti šķēršļi un traucēts viņu darbs, norādīts Ukrainas vēstniecības Latvijā mājaslapā publicētajā informācijā.

EDSO novērotāju iekļūšana teritorijās, kuras nav Ukrainas kontrolē, tostarp teritorijās, kas robežojas ar Ukrainas-Krievijas valsts robežu, tiek ierobežota.

Lai bloķētu misijas darbību un nepieļautu tās pārstāvju klātbūtni nekontrolētajās teritorijās, netiek izsniegtas nepieciešamās atļaujas, tiek organizēti apmaksāti un labi režisēti protesti, kā arī "neapbruņotas pretošanās" akcijas, norādīts paziņojumā.

"Tiek darīt viss, lai EDSO novērotājiem traucētu pildīt savas funkcijas," skaidroja ministrijā.

Jau vēstīts, ka Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.