Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Pasaulē

ASV: NATO aizstāvēs alianses dalībvalstis pret Krievijas agresiju

© SCANPIX

ASV aizsardzības ministrs Eštons Kārters otrdien brīdinājis Maskavu, ka NATO aizstāvēs alianses dalībvalstis pret iespējamu Krievijas agresiju.

Viņš norādīja, ka sadarbībai globālās drošības jautājumos NATO "Krievijai durvis turēs atvērtas", ja Maskava atmetīs tās piekopto "zobenu žvadzināšanu".

"Tomēr lēmums ir jāpieņem Kremlim. Mēs necenšamies panāktu auksto - nemaz nerunājot par karsto - karu ar Krieviju. Mēs necenšamies padarīt Krieviju par ienaidnieku," Kārters paziņoja Štutgartē Vācijas dienvidrietumos, piedaloties ceremonijā, kuras laikā pašreizējam Eiropā dislocētā ASV kontingenta komandierim gaisa spēku ģenerālim Filipam Brīdlovam ir paredzēts šos pienākumus nodot savam pēctecim - armijas ģenerālim Kērtisam Skaparoti.

Skaparoti norādīja, ka Krievija ir "izaicinājusi starptautiskās tiesības" Ukrainas austrumos un Gruzijā. Ģenerālis pieminēja arī terorisma radītos draudus un nelegālo imigrāciju.

Kārters pirms tam jau ir paziņojis, ka NATO apsver iespēju Baltijas valstīs un Polijā rotācijas kārtībā dislocēt 4000 karavīru.