Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Pasaulē

Latvijas karavīri sniedz humāno palīdzību Ukrainas kolēģiem

© F64

Šonedēļ Nacionālo bruņoto spēku karavīri Ukrainā nogādājuši humānās palīdzības kravu Ukrainas karavīriem, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrija.

10.februārī astoņas tonnas smagais sūtījums sasniedza Kijevu, kur to palīdzēja izkraut Nacionālo bruņoto spēku Sporta kluba komanda majora Venta Graudiņa vadībā, kas bija ieradusies Kijevā uz starptautisko minifutbola turnīru.

Humānās kravas sūtījumu - ziemas un vasaras apģērbu - Ukrainas karavīriem un viņu ģimenes locekļiem bija sarūpējuši Francijas un Zviedrijas iedzīvotāji.

Šis bija jau ceturtais Nacionālo bruņoto spēku organizētais humānās palīdzības sūtījums Ukrainai. Pirmajā akcijā uz Ukrainu tika nogādātas burtnīcas, krāsas, penāļi somas, galda spēles un citas skolai noderīgas preces, ko bija sagādājuši aizsardzības nozares un bruņoto spēku pārstāvji, nevalstiskās organizācijas un individuālie ziedotāji.

Otrajā sūtījumā uz Ukrainu aizceļoja Ziemassvētku dāvanas vairāk nekā 200 Ukrainas karavīru bērniem. Savukārt pagājušā gada decembrī Nacionālo bruņoto spēku Kapelānu dienests Ukrainas iedzīvotājiem nogādāja Zviedrijas labdarības organizāciju sarūpēto 14 tonnu kravu ar ziemas un vasaras apģērbiem, apaviem un segām.

Jau ziņots, ka šonedēļ aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis tikās ar pieciem Ukrainas karavīriem, kas ievainoti kaujās un ieradušies Latvijā, lai veiktu ārstēšanos.

Šobrīd Latvija ir sniegusi Ukrainai finansiālu atbalstu 50 000 eiro apmērā NATO Trasta fondā, kā arī sniedz cita veida atbalstu, tostarp medicīnisko un rehabilitācijas palīdzību 25 ukraiņu karavīriem, kā arī nodrošināt studijas Baltijas aizsardzības koledžā vienam Ukrainas virsniekam, kas sāks studijas šā gada augustā.

Līdz aizvadītā beigām angļu valodu Baltijas aizsardzības koledžā apguva četri Ukrainas studenti. Tāpat plānots sniegt praktiskas apmācības militārajiem psihologiem un kapelāniem Ukrainā.