Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Pasaulē

Vienā no smagākajām vilcienu katastrofām Vācijā gājuši bojā vismaz 9 cilvēki

© SCANPIX

Šorīt ap plkst. 7:00 pēc vietējā laikā Vācijā, Bavārijā notika divu vilcienu frontāla sadursme, kurā, kā liecina jaunākā informācija, gājuši bojā vismaz 9 cilvēki.

Britu raidsabiedrība BBC norāda, ka joprojām nav skaidrs šīs katastrofas iemesls. Lai gan atrastas visas trīs melnās vilciena kastes un vēl tikai pirms nedēļas pārbaudītas sistēmas, kas regulē vilcienu satiksmi, nav skaidrs, kas bijis šīs vilcienu sadursmes cēlonis. 

Bavārijas policijas vadītājs Roberts Kopps informējis medijus, ka sākotnēji pēc ziņu saņemšanas par katastrofu nebija skaidrs, cik cilvēku varētu atrasties vilcienā. Arī glābšanas darbu laikā tika noskaidrots, ka vilcienos iespiesti varētu būt vēl pāris cilvēki un aktīvi tika turpināta šo cilvēku meklēšana. 

Notikuma vietā strādāja vairāki simti glābēju, kuri, lai piekļūtu negadījuma vietai izmantojuši arī helikopterus. Bavārijas iekšlietu ministrs Joahims Hermans izteicies, ka šobrīd nedrīkst spekulēt, kāpēc avārija notikusi, bet ir jāsagaida izmeklētāju slēdziens. 

Pēc pēdējās informācijas zināms, ka ievainojumus sadursmes laikā guvuši 150 cilvēki, no kuriem 40 ir nopietni ievainojumi, 15 atrodas kritiskā stāvoklī.