Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Policists nogalina pusaudzi; Čikāgā sākas plaši protesti

© SCANPIX

Pēc tam, kad ASV pilsētas Čikāgas policija publicējusi video, kur kāds policists pilsētas ielās nošauj jaunu tīni, vēlā otrdienas vakarā pilsētas ielās izgājuši vairāki protestētāji.

17 gadus jaunais Lakuans Makdonalds ar 16 šāvieniem tika nogalināts 2014.gada oktobrī. Jaunieti nošāva policists Džeisons van Daiks, kuram otrdien izvirzītas apsūdzības pirmās pakāpes slepkavībā. Vīrs un divu bērnu tēvs pats pieteicies policijā, un otrdien vēl bijis tās darbinieks. Policista aizstāve tiesā uzsvērusi, ka pirms incidenta jaunietim rokās bijis nazis un viņš nav pakļāvies policijas prasībām to nomest.

Tikmēr otras puses aizstāve Anita Alvareza tiesā paziņojusi, ka 17 gadus jaunais puisis nav radījis nekādus draudus un nepamatoti sašauts vairākas reizes. Tam piekrīt arī kāds notikuma aculiecinieks. Pilsētas mērs Rahms Emanuels sabiedrībai izplatītajā paziņojumā raksta, ka saprot lielās cilvēku dusmas un došanos ielās pēc šī videomateriāla noskatīšanās. Viņam piekrīt arī Čikāgas policijas superintendants Gerijs Makartijs, uzsverot, ka pilsētas iedzīvotājiem ir pamatotas tiesības būt dusmīgiem. Čikāgas atbildīgās iestādes protestiem jau bija gatavas, jo padarīt video pieejamu sabiedrībai līdz trešdienai uzdeva tiesnesis, kurš šo lietu izskata. 

Brīdinām, video redzami nepatīkami skati.