Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Pasaulē

SKAISTI: Mākslinieki atgriež dzīvesprieku nabadzīgā rajonā

© theguardian.com

Mākslinieku kolektīvs „German Crew” pavadījis 14 mēnešus kādā Meksikas nabadzīgo rajonā, lai pārvērstu vienmuļo iedzīvotāju ikdienu un atdzīvinātu tuvāko apkārtni.

Pēdējos 14 mēnešos mākslinieku grupa ir nokrāsojusi 209 māju fasādes jeb vairāk nekā 1500 kvadrātmetrus visspilgtākajās krāsās. Skatoties no tāluma, šo māju krāsojums vienojas kopējā abstraktā mākslas darbā.

Projekta vadītājs Enrike Gomezs min, ka galvenais šī projekta mērķis bija veicināt sabiedrības integrāciju un izmainīt rajona negatīvo nokrāsu.

„Pirms tam šis rajons bija neomulīgs. Ļaudis izvairījās doties ārpus mājas pēc tam, kad ārā bija satumsis. Bet jau tad, kad mūsu darbs šeit bija gandrīz pabeigts, ielās palēnām sāka parādīties smaidīgi cilvēki, kuri sarunājās viens ar otru un bērni, kuri savu laiku vairs nebaidījās pavadīt ārpus savām mājām” min E. Gomezs.

 „Viņi aug-var just komandas garu” projekta vadītājs patiešām ir pārsteigts, ka arī cilvēki šajā rajonā sāk mainīties.

Arī rajona iedzīvotāji atzīst, ka apkārtne tagad izskatās daudz labāk un ir patīkami no rīta piecelties un apzināties, cik viss ir sakopts un košs.

Sabiedrība par mākslinieku paveikto darbu izsaka ļoti pozitīvas atsauksmes, tieši tāpēc drīzumā tiek plānots iepriecināt vēl kādu nabadzīgu rajonu.

Informācija sagatavota pēc theguardian.com