Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Francija par "Mistral" varētu atmaksāt pat 1.2 miljardus eiro

© scanpix

Divu desantkuģu "Mistral" piegādes līguma laušana Fancijai varētu izmaksāt līdz pat 1.2 miljardiem eiro, ziņo Komersant.

Jau ziņojām, ka Francija piekritusi kompensēt ne tikai Krievijas samaksāto avansu, bet arī līdzekļus, ko Krievija tērējusi "Mistral" kuģu apkalpes apmācīšanai, kā arī citus izdevumus, teikuši laikraksta sarunbiedri.

Šī informācija oficiāli nav apstiprināta. Sagaidāms, ka precīza summa tiks izziņota augustā.

Francijai pirmais "Mistral" klases kuģis Krievijai bija jāpiegādā pērn, taču piegāde tika iesaldēta, reaģējot uz Krimas aneksiju un tās dēļ ieviestajām Eiropas Savienības (ES) sankcijām pret Maskavu.

Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš pagājušā gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.