Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Pasaulē

Stoltenbergs brīdina par smagu kauju atsākšanās risku Ukrainā

© F64

NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs ceturtdien brīdināja, ka Ukrainas austrumos joprojām iespējamas smagas kaujas, un aicināja Krieviju pārtraukt atbalstīt prokremliskos kaujiniekus.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins un Ukrainas prezidents Petro Porošenko ar Vācijas un Francijas atbalstu februārī Minskā parakstīja vienošanos par pamieru Austrumukrainā, tomēr sporādiskas sadursmes joprojām turpinās.

Stoltenbergs sacīja, ka vēl arvien vērojami pamiera pārkāpumi un pastāv risks, ka Austrumukrainā varētu atsākties smagas kaujas.

Krievija turpina atbalstīt kaujiniekus ar ieročiem, militāro apmācību un karavīriem, sacīja Stoltenbergs, piebilstot, ka Krievija izvietojusi plašus spēkus pie Ukrainas robežas.

"Labākās izredzes uz mieru ir Minskas vienošanās pilnīga īstenošana. Es aicinu visas puses to darīt, un Krievijai ir īpaša atbildība šajā ziņā," norādīja NATO ģenerālsekretārs.

Stoltenbergs sacīja, ka NATO atbalsta Ukrainas teritoriālo integritāti un suverenitāti un neatzīs Krievijas īstenoto "nelegālo un neleģitīmo Krimas aneksiju".