Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Pasaulē

Putina pārstāvis: Ņemcova slepkavība nekaitēs Kremļa reputācijai

© Scanpix

Krievijas opozicionāra Borisa Ņemcova slepkavība nenodarīs kaitējumu Kremļa reputācijai, sestdien paziņoja prezidenta Vladimira Putina preses pārstāvis Dmitrijs Peskovs.

Pēc viņa teiktā, šai "briesmīgajai slepkavībai ir visas pasūtījuma slepkavības pazīmes un, protams, tas diezgan izskatās pēc tādas lielas provokācijas".

Peskovs paziņoja, ka par Ņemcova slepkavību nekavējoties ziņots Putinam, kurš uzdevis Izmeklēšanas komitejas, Iekšlietu ministrijas un Federālā drošības dienesta vadītājiem izveidot izmeklēšanas grupu un izmeklēšanas gaitu ņemt savā kontrolē. Tomēr Putins nav ņēmis šo procesu personīgā pārraudzībā, kā to ziņoja daži Krievijas mediji.

Intervijā radiostacijai "Kommersant FM", atbildot uz jautājumu par iespējamiem reputācijas zaudējumiem varai, ja slepkavas netiks ātri atrastas, Peskovs paziņoja: "Ziniet, es tam kategoriski nepiekrītu. Tiešām, var visai viegli iedomāties, ka traki politologi izteiks viedokli, ka tas nodarīs kaitējumu kaut kādam Putina labajam vārdam un tā tālāk un tamlīdzīgi. Taču šajā gadījumā lieta ir tāda, ka, ar visu cieņu pret Borisa Ņemcova piemiņu, politiskajā plānā viņš neradīja kaut kādus draudus esošajai Krievijas vadībai un Vladimiram Putinam".

"Ja mēs salīdzinām Putina, valdības popularitātes līmeni, reitingus, tad kopumā Boriss Ņemcovs bija nedaudz vairāk kā vidēji statistiskais pilsonis. Un tāpēc es droši vien arī sliecos noraidīt viņa viedokli," paziņoja Peskovs.